Σε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των αγροτών του Τυρνάβου για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, σύμφωνα με το thessalianews.gr o κ. Αγοραστός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια τραγική οικονομική συγκυρία για τη χώρα υλοποιούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή. Τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τον τόπο, παράγουν μια σημαντική κινητικότητα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, το Δήμο, τους ΤΟΕΒ, τους συνεταιρισμούς κ.α. ώστε με συνοχή και συνέργεια να έχουμε αποτελέσματα». Ακόμη τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγροτικό τομέα καθώς είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα και να αποτελέσει λύση εξόδου από την κρίση.».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε για τις άδειες νερού κάλεσε τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν εμπρόθεσμα (έως 16-6-2012) τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Τμήματα Υδροοικονομίας των 4ων Περιφερειακών Ενοτήτων για να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τους ίδιους η έκδοσης άδειας χρήσης νερού, διαδικασία η οποία όπως τόνισε είναι πλέον απλουστευμένη και με αισθητά μικρότερο κόστος.

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ακόμη ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση των αγροτών, δεδομένου ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία. «Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί μας παράγοντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων με την πλήρη ενημέρωσή τους».