Την αποφυλάκισή της ζήτησε η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, με επιστολή της προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, παρά την αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να διαθέσει «μόλις 4 λεπτά για την ανάγνωση της παρούσης», διότι όπως τονίζει «αξίζει τον κόπο».

«Ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο», γράφει, περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη φυλακή. Τονίζει πως μπήκε εξαρχής στο στόχαστρο των ΜΜΕ λόγω της «σημαντικής διαφοράς ηλικίας» με τον άνδρα της και χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά ως προκατειλημμένο τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου εκλήθη να απολογηθεί.

Η Βίκυ Σταμάτη ισχυρίζεται πως η Δικαιοσύνη δεν υπήρξε τυφλή στην περίπτωσή της και δεν έγινε δίκαιη εφαρμογή του νόμου, δεν είχε δίκαιη προδικασία και επικαλείται σχετικά τη γνώμη ειδικών.

Τονίζει την αγωνία της για το παιδί της, που «ζει την πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία του χωρίς πατέρα και χωρίς μητέρα» και ισχυρίζεται πως έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης, χαρακτηρίζοντας την επιστολή της ως μια «κραυγή προς τη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε την πλήρη επιστολή της Βίκυς Σταμάτη εδώ