Αν επισκεφθείτε το νησί της Μήλου, τότε σίγουρα θα γευτήκατε τη «Λαδένια», την πίτσα που πολλοί επισκέπτες ζητούν από τον ιδιοκτήτη και σεφ της ταβέρνας «Γλαρονήσια» Μιχάλη Βαμβακάρη. Αν όχι, μπορείτε να την φτιάξετε και μόνοι σας.

Υλικά:
1 kgr ζυμάρι χωριάτικο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες κομμένες ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Προαιρετικά κάπαρη

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι στο ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι ανοίγοντας το με τα δάχτυλα ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πάνω στο ζυμάρι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ροδέλες ντομάτας, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30’ και καλή σας όρεξη.