Νέα παράταση στην αγωνία των κτηνοτρόφων ως τις 15 Μαρτίου, δίνεται μετά τη δέσμευση που απέσπασαν από τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, σύμφωνα με την οποία θα επιτραπεί το σφάξιμο των ζώων μόνο για τις ημέρες του Πάσχα.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο που έχει κλείσει το μοναδικό σφαγείο στο νησί, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να διαθέσουν ντόπιο κρέας στην αγορά με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Οι κτηνοτρόφοι, είχαν καταλάβει επί δύο ημέρες το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Αυτό που ζητούν είναι να ισχύσει για τις ημέρες αυτές το Π.Δ 568/1988 που επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τη σφαγή ζώων σε ειδικούς χώρους που θα επιλέξουν κτηνίατροι, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για όλη τη διαδικασία.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δεσμευόταν από σχετικό έγγραφο από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, με το οποίο του απαγορευόταν να προβεί σε ανάλογη ενέργεια.

Σήμερα, μετά από συνομιλία των κτηνοτρόφων με τον αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον περιφερειάρχη τηλεφωνικά, κατέληξαν στο να περιμένουν μέχρι τις 15 του μήνα οπότε και θα σταλεί από την Περιφέρεια έγγραφη εντολή που θα επιτρέπει στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας να σφραγίσουν τα ζώα.

Ο δήμος προχωρά τη διαδικασία για την εκτίμηση του υπάρχοντος σφαγείου από ορκωτούς εκτιμητές, προκειμένου να προβεί στην αγορά ή την ενοικίασή του ώστε να δοθεί οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα.