Στο γεγονός ότι εμποδίζεται η τέλεση των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιείται παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοιον καιρό στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, στάθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων 1967-1974, Κώστας Μανταίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι λυπηρή εικόνα, γιατί ύστερα από πολλά χρόνια πάνε να εμποδίσουν να γίνει η τιμητική εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, το τριήμερο που είναι καθορισμένο από το λαϊκό κίνημα και τους φοιτητές εκείνης της περιόδου».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο από «μια ομάδα» μέσα στο Ίδρυμα, που «δεν ξέρουμε ποιοι είναι». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «μίλησα χθες και μου είπαν ότι θα φύγουν, αλλά το βράδυ πολλαπλασιάστηκαν». Δεν προσδιόρισε τον αριθμό τους, ενώ όπως είπε «οι περισσότεροι δεν εμφανίζονται, κρύβονται. Αυτό είναι ένα θλιβερό φαινόμενο που συμβαίνει πρώτη φορά».

Στην ερώτηση, για την τοποθέτησή του να μην χρησιμοποιηθεί καταστολή, αλλά να λυθεί το θέμα με πολιτικούς όρους, απάντησε: «Δεν χρειαζόμαστε βία. Χρειαζόμαστε μια προσεγμένη εγγύηση για να μπορέσει να διεξαχθεί αυτή η εκδήλωση. Το ζήτημα είναι πια στην πολιτική ηγεσία, στον κ. Τόσκα, που πρέπει να αποφασίσει. Εμείς δεν θέλουμε καταστολές. Οι καταστολές μας θυμίζουν άλλες ανώμαλες περιόδους».

Όσον αφορά τα αιτήματά τους μέσω αυτής της κίνησης, υπογράμμισε ότι του είπαν ότι «είναι μια ομάδα της εξέγερσης». Τους ρώτησε εάν είναι αναρχικοί, αλλά όπως ανέφερε «δεν ξέρανε. Είναι παιδιά πολύ μπερδεμένα ιδεολογικά».

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr:

Βίντεο: Κατερίνα Καμπόσου