«Γιατί πρέπει να καθόμαστε να συζητάμε πώς η τρόικα θα μας ανοίξει τον τάφο; Όπως πηγαίνουν τα πράγματα, στο τέλος ούτε λεφτά για τις κηδείες μας δεν θα έχουμε με τις περικοπές στις συντάξεις και τις επικουρικές που ετοιμάζονται να μας κάνουν», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.

Αυτή την Τρίτη, στις 14 Φεβρουαρίου, όπως συνεχίζει ο κ. Κουμπούρης, οι συνταξιούχοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 το πρωί και από εκεί θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας για να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη.

«Είναι η τρίτη φορά που θα μας κόψουν τις επικουρικές συντάξεις. Πώς θα ζήσουμε με τα ψίχουλα; Θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί του», συνεχίζει ο πρόεδρος των συνταξιούχων.

Για την ιστορία πάντως, το πακέτο με τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, προβλέπει μείωση κατά 15% στις επικουρικές συντάξεις. Η μείωση αυτή θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το 25% των επικουρικών του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) είναι κάτω από 150 ευρώ, αλλά η μέση επικουρική σύνταξη είναι περίπου 250 ευρώ με 16 χρόνια ασφάλισης.