Αν μη τι άλλο οι Έλληνες γνωρίζουμε τι θα πει καλό φαγητό. Και ακόμη περισσότερο τι θα πει καλό, παραδοσιακό φαγητό. Σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας κι αν ταξιδέψουμε πάντα θα βρούμε κάποια παραδοσιακή λιχουδιά σήμα κατατεθέν της τοπικής κουζίνας του εκάστοτε προορισμού. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Οι καλοφαγάδες της χώρας ξέρουν πολύ καλά σε ποια μέρη θα τα βρούνε, και μάλιστα δεν χάνουν ευκαιρία να πραγματοποιούν μια εξόρμηση σε αυτά, όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Ποια είναι, ωστόσο, εκείνα τα πιάτα που θα μας κάνουν να μπούμε στο αυτοκίνητο/αεροπλάνο και να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι με αφορμή αυτά; Και το σημαντικότερο, πού θα τα δοκιμάσουμε στην καλύτερη εκδοχή τους; Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, οχτώ παραδοσιακά πιάτα σε οχτώ διαφορετικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, για να σας βάλουμε σε γευστικό πειρασμό αλλά και να σας δώσουμε μια διαφορετική αφορφή για την οργάνωση του επόμενου ταξιδιού σας.
Πορταριά για πηλιορείτικο Σπετζοφάι
Μονοδένδρι για την αλευρόπιτα της Κικίτσας
Νάουσα για κεφτέδες με άρμη
Καστοριά για σαρμάδες