Σε μηχανοκίνητη λέμβο μήκους 12 μέτρων εντοπίστηκαν οι παράνομοι μετανάστες, περίπου 24 ν.μ. νοτιοανατολικά των Σπετσών. Χτες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Σπετσών ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του αλιευτικού «Άγιος Νικόλαος» για περιστατικό προσέγγισης, στη νησίδα Παραπόλα (Βελοπούλα), άγνωστου σκάφους τύπου λάντζας, με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων.

Στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για μηχανοκίνητη λέμβο με όνομα «Bekas Yug», χωρίς ναυτιλιακά έγγραφα, στην οποία επέβαιναν 52 παράνομοι μετανάστες.

Από την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία, καθώς και ότι ενώ βρισκόταν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε δυσχερή θέση και να κατευθυνθεί προς τη νησίδα, προκειμένου να αποφευχθεί η βύθισή του.

Ακόμη, προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 48 και 27 ετών, ήταν οι διακινητές, που είχαν αναλάβει την παράνομη μεταφορά.

Οι 50 μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις Σπέτσες, όπου υπεβλήθησαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διανυκτέρευσαν στο Λιμεναρχείο, ενώ σήμερα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, μεταφέρθηκαν οδικώς σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, στον Πειραιά.

Επίσης, οι δύο διακινητές προσήχθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, ενώ το σκάφος ημιβυθίστηκε, χωρίς να προκληθεί ρύπανση της θάλασσας ή κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.