Με το υπόμνημα που θα καταθέσει αύριο ο επόπτης των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τις καταγγελίες των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι «παρενοχλήθηκαν στο έργο τους».

Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, που διεξάγει τη διοικητική έρευνα για τις καταγγελίες αναμένεται να καλέσει για να καταθέσουν και συνεργάτες-συνάδελφοι των κυρίων Πεπόνη και Μακρή, όπως και τα κατονομαζόμενα πρόσωπα από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι μάρτυρες, που θα κληθούν να καταθέσουν στο κ. Μακρή θα διευκρινίσουν εάν οι «παρενοχλήσεις», που πραγματοποιήθηκαν προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς από «υπηρεσιακούς και μη παράγοντες» υπουργείου και ανώτατο δικαστικό λειτουργό έγιναν από υπερβάλλοντα ζήλο, ήταν απλές υπηρεσιακές ενέργειες, ή υπήρξαν άλλοι λόγοι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πόρισμα με το οποίο ο κ. Μακρής ή θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Επίσης, θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα από την πλευρά των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.