Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, με θέμα «τη συνεχή αποδόμηση του νομού εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης», μετά την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος Καρλοβάσου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη παρουσία περιφερειακών συμβούλων, του δημάρχου Σάμου, εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και σε τηλεφωνική επικοινωνία με συλλογικούς φορείς καθώς και τις δημοτικές αρχές Ικαρίας και Φούρνων, αποφασίστηκε η προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και των δήμων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι του νομού, μεταξύ άλλων, δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να παραιτηθούν από τις θέσεις τους σε περίπτωση μη επίλυσης των αιτημάτων τους. Ομόφωνα τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων και το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ, μετά και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Καρλοβάσου, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους της δυτικής Σάμου που ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις των συγχωνεύσεων υπηρεσιών και την συγκέντρωσή τους στην πρωτεύουσα του νησιού, καθώς αναγκάζονται για μία απλή συναλλαγή να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα.