Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες, από τις 6 το πρωί χθες έως τις 6 το πρωί σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, ενώ ακόμα βρίσκονταν στην αρχή τους.

Σε εξέλιξη παραμένει ωστόσο η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στις Ορθονιές Ζακύνθου, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ρίψεις νερού κάνουν από τις πρωινές ώρες και εναέρια μέσα ενώ οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη και τη νύχτα.

Στην περιοχή Αναφωνήτρια του νησιού η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, όπως και το μέτωπο στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα. Από χθες καίει και η φωτιά στις Κουμαριές Ξυλοκάστρου, η οποία έχει ωστόσο οριοθετηθεί.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, για τους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας καθώς και για τα νησιά Ζάκυνθός, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Σάμος, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Λέρος, Κάλυμνος, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

fwx091c2