Με τη μηχανοργάνωση του κρατικού μηχανισμού στην προπολεμική Ελλάδα, τις μεταπολεμικές κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες των υπολογιστικών εφαρμογών, την «έκρηξη» των προσωπικών υπολογιστών, καθώς και τις μεγάλες ελληνικές βάσεις δεδομένων από τη δεκαετία του 1980 ασχολείται η έκθεση που θα φιλοξενηθεί το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από επιστημονικές παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές που θα αρχίσουν στις 6 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εργαστήρια δραστηριοτήτων με ειδικά σχεδιασμένα εκθέματα-παιχνίδια. Η δράση αυτή στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με πλευρές της επιστημονικής κληρονομιάς και της τεχνολογικής ιστορίας καθώς και στην ανάδειξη και την αξιοποίηση ανάλογων διδακτικών πρακτικών.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας «Ήφαιστος».
Η έκθεση θα λειτουργεί στο ισόγειο του ΕΙΕ (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48) και οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά 10.00 – 20.00 και το Σάββατο 10.00 – 14.00. Οι ώρες έναρξης των ομιλιών θα είναι κάθε Τρίτη στις 19:30 (θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε κάθε ενδιαφερόμενο). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται Τρίτη – Πέμπτη (ώρες 10.30- 13.00) και σε αυτά γίνονται δεκτές ομάδες έως 25 παιδιών κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 210-3689567 από Δευτέρα έως Πέμπτη 11.00-14.00).