Έντονη ήταν η αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την επέμβαση των ΜΑΤ στο κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό και τη σύλληψη συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης τονίζει σε δήλωσή του: «Ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και βάλλεται».

«Αντί για έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια της χώρας, αντί για ένα ελάχιστο δείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας από την κυβέρνηση, αντί να κινητοποιηθούν από την πολιτική ηγεσία οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και να διασφαλισθεί η ελάχιστη συμφωνία για κοινωνική και εργασιακή ειρήνη, συνεχίζεται η απάνθρωπη πολιτική των κακών λογιστών, που φθάνουν τους πολίτες σε αδιέξοδο», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΤΕΕ.

«Δυστυχώς η πολιτική αυτή και η επικοινωνιακή τακτική της ισοπέδωσης όλων των δημοκρατικών θεσμών της χώρας συνεχίζεται, θέτοντας πιο επιτακτικά τα ελλείμματα δημοκρατίας στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο να προπηλακίζονται, να συλλαμβάνονται και να διώκονται συνδικαλιστές, οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούν αγωνίζονται για χάρη του κοινωνικού συνόλου και εν προκειμένω για την αποτροπή εφαρμογής μιας απόφασης που έχει εκβιαστικό και απάνθρωπο χαρακτήρα, με τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενός κοινωνικού αγαθού, σε κατοικίες και επιχειρήσεις, επειδή οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση αν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι επιχείρηση ηλεκτρισμού, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ή “Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία”» δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία σχεδόν όλοι οι πολίτες βιώνουν τη φτώχεια, την ανεργία και τη δραματική υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών τους, σε μια περίοδο που δεν υλοποιούνται ούτε τα αυτονόητα για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση κάποιων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που οι δραματικές περικοπές μισθών και τα αλλεπάλληλα “έκτακτα χαράτσια” επιβάλλονται το ένα μετά το άλλο», υπογραμμίζει ο κ. Σπίρτζης, «καθιστούν αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους οφείλουν να αντιδράσουν».