Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Πέμπτη, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία, στη μείωση των αποδοχών τους στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, στη συγχώνευση και ενοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών.

Παράλληλα, ζητούν  την αύξηση της χρηματοδότησης μέσω των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Επίσης, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοίνωσή του, ζητά να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, χαρακτηρίζοντάς το ως νομοσχέδιο της φτώχειας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να εξασφαλίσει άμεσα την εξαίρεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τη διαθεσιμότητα και την εφεδρεία (όπως εξαιρέθηκαν οι κλάδοι της υγείας και της παιδείας).