Στην Κω θα βρίσκονται για τις επόμενες δύο εβδομάδες βρετανοί αστυνομικοί οι οποίοι θα ασχοληθούν με την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπέν Νίνταμ. Η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ έλαβε επιχορήγηση από τη βρετανική κυβέρνηση για ένα νέο κύκλο ερευνών και έτσι οι βρετανοί αστυνομικοί καθώς και ένας έλληνας αστυνομικός ξεκινούν νέο γύρο ερευνών στο νησί.

Σκοπός του είναι να αξιοποιήσουν και την παραμικρή πληροφορία που μπορεί να δοθεί από τους κατοίκους της περιοχής για την συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των ερευνών «ελπίζουμε κάποιος στην Κω να γνωρίζει οτιδήποτε. Δεν έχει σημασία αν θεωρεί ασήμαντη την πληροφορία. Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε ας ενημερώσει την αστυνομία».

Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, μάλιστα, προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ.

Ο Μπεν Νίνταμ είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1991 όταν ήταν μόλις 21 μηνών. Μάλιστα αύριο Τρίτη θα δώσουν συνέντευξη στα ΜΜΕ του νησιού, για όλες τις εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα.

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 (Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040226 (Αγγλικά).

Αλλιώς όποιος επιθυμεί μπορεί να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αγγλική ομάδα έρευνας στο [email protected].  Οι αστυνομικοί την παραμονή τους στην Κώ, οι αστυνομικοί θα επισκεφτούν κατοίκους ενώ θα μοιράσουν και θα τοιχοκολλήσουν φυλλάδια σε πολυσύχναστα μέρη.