Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανοιχτές τιμές παραλαβής της παραγωγής τους από τις βιομηχανίες.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των παραγωγών στη Σκύδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη για νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα κιόλας φαίνεται να υπερισχύει και θα περιλαμβάνει αποκλεισμούς κονσερβοποιείων, αλλά και μη παράδοση ροδάκινων στις ομάδες παραγωγών.

Όπως ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, δεν πρόκειται να αποκλείσουν δρόμους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η ελεύθερη κίνηση των πολιτών εν μέσω θερινών διακοπών.

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας συνεδρίασαν και χτες το απόγευμα, παρουσία των βουλευτών της περιοχής, Βασίλη Γιουματζίδη και Ηλία Θεοδωρίδη, στους οποίους παρουσίασαν τα αιτήματα του κλάδου.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με οργανωμένες εκριζώσεις δέντρων παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και οι Θεοδώρα Τζάκρη (υφυπουργός Εσωτερικών) και Αθανάσιος Καρασμάνης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.