Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην αγορά καυσίμων.

Η έλλειψη καυσίμων αρχίζει και γίνεται αισθητή και στην Πελοπόννησο, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον οι πολίτες φαίνεται να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μην σπεύδουν μαζικά στα πρατήρια.

Τα φορτηγά δημόσιας χρήσης είναι παραταγμένα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αρκαδίας Τάσος Κακλαμάνος, υπάρχουν καύσιμα στην αγορά και των πέντε νομών της περιφέρειας, και σημείωσε πως θα υπάρχουν καύσιμα για τρεις περίπου ημέρες. Στην Μεσσηνία θα υπάρχει βενζίνη σήμερα, ωστόσο από αύριο ο κ. Κακλαμάνος ανέφερε πως θα υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού. Στην Αργολίδα εκτιμάται πως θα υπάρχουν καύσιμα και αύριο, ενώ πρόβλημα υπάρχει στην Κορινθία όπου έχουν αρχίσει τα πρώτα πρατήρια να μένουν από καύσιμα.

Σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες αναμένεται να προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης σημειώνει πως «τα καύσιμα είναι ακριβά. Οι συνάδελφοι έχουν επιταγές που τρέχουν και ξέρετε πληρώνουμε μετρητοίς ή το αργότερο σε οκτώ ημέρες» και πρόσθεσε πως «ουσιαστικά δεν βλέπω συμμετοχή. Οι συνάδελφοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απρόθυμοι».