Απεργούν για δεύτερη μέρα οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας με αιχμή το Ασφαλιστικό, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών. Η απεργία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Στο τριήμερο αποχής οι συμβολαιογράφοι δεν προβαίνουν στη διενέργεια καμίας πράξης, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών και των ενόρκων καταθέσεων, με εξαίρεση μόνο τις εκτός γραφείου διαθήκες.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει τόσο η Συντονιστική Επιτροπή, όσο και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας στα γραφεία του Συμβoλαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να καθοριστεί ενιαία γραμμή ενόψει και των ετήσιων τακτικών γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους.

«Οι μέχρι τη στιγμή αυτή εξελίξεις στο κρίσιμο ασφαλιστικό ζήτημα δείχνουν ότι με την κινητοποίηση κυρίως του νομικού κόσμου της χώρας (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές) επιτεύχθηκε τουλάχιστον η δημοσιοποίηση των θέσεών μας και έγινε αντιληπτό από την κοινή γνώμη ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι σε τέτοιο βαθμό εξοντωτικές που, αν ισχύσουν ως έχουν, θα μας εξαναγκάσουν σε κλείσιμο των γραφείων μας».

Οι συμβολαιογράφοι μιλούν για άκαρπες επαφές τους με τον υπουργό Εργασίας και το γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και τους τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου, και υποστηρίζουν ότι έλαβαν υποσχέσεις για επανεξέταση των προτεινόμενων ρυθμίσεων, «αλλά προς το παρόν είναι αόριστες και ανεπαρκείς».