Στις περιοχές Αλειμματάδες, Πιτουλάδες και Δουκάδες επικεντρώνεται αυτή την ώρα η προσπάθεια των δυνάμεων της πυροσβεστικής που δίνουν τιτάνια μάχη με τη μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στη Κέρκυρα.

Ωστόσο στο νησί παραμένουν αρκετές εστίες ενεργές- τη νύχτα έφτασαν κάποια στιγμή τα ενεργά μέτωπα τα 19- και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 48 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 23 οχήματα και 20 υδροφόρες των δήμων. 

Στην Κέρκυρα έφτασε και ο Αρχηγός της πυροσβεστικής με κυβερνητικό κλιμάκιο ενώ η πρόβλεψη γα τη σημερινή ημέρα είναι πως και πάλι οι άνεμοι θα ενταθούν, δυσχεραίνοντας την επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Ευρεία σύσκεψή για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση της κατάστασης στο νησί έγινε τη νύχτα. Συμμετείχαν οι υφυπουργοί Άμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος, Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανός Στεφανίδης, ο Επιθεωρητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Παναγιώτης Παναγωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο δημάρχου Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής και η αστυνομική ηγεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, τόνισε ότι η συνεργασία όλων είναι σημαντική για την επόμενη μέρα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ταυτόχρονες εστίες φωτιάς δεν είναι τυχαίο γεγονός, ενώ υπογράμμισε ότι παράλληλα με την κατάσβεση θα πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν όλοι όσοι και εφόσον ευθύνονται.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε την εικόνα του χάρτη των πυρκαγιών και είπε ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών. Η αστυνομία, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχει προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων ενώ παράλληλα ζητεί και τη συνδρομή των κατοίκων στις φλεγόμενες περιοχές προκειμένου να συλληφθούν οι εμπρηστές.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου, σε δύσβατο σημείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 υδροφόρες των δήμων.