Την αναστολή των συγχωνεύσεων ακόμα και μονοθέσιων σχολείων «γεγονός που πλήττει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση και δημιουργεί επιπλέον κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού την ώρα που δεν υπάρχουν πιστώσεις» καταγγέλλει η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπουλου.

«Οι λαϊκιστικές και παλαιοκομματικές λογικές δεν έχουν τέλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της «καρφώνοντας» τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη πως «κατά τα άλλα, ψήφισε το Μνημόνιο Τσίπρα που περιέχει την ανάγκη εναρμόνισης της εκπαίδευσης με την έκθεση του ΟΟΣΑ που ορθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περαιτέρω εξορθολογισμό των τάξεων και των σχολείων».

«Αντί του εξορθολογισμού, όμως, το Υπουργείο Παιδείας εξυπηρετεί τοπικά ρουσφέτια πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες παραμένουν με την ψευδαίσθηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Όσο και αν προσπαθούν δεν θα εξαπατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για το κατάντημα της παιδείας σε μόλις επτά μήνες», καταλήγει προειδοποιώντας πως «η εικόνα του αγιασμού θα τους ξεσκεπάσει!»