Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία 20 αθλητών των Special Olympics, Ελλήνων και ξένων, που συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στο μήνυμα θάρρους και ελπίδας που μεταφέρουν οι αθλητές των Special Olympics. Μιλώντας για τη χρονική στιγμή που πραγματοποιούνται οι αγώνες, ο Κ.Παπούλιας ανέφερε ότι «είναι η κατάλληλη για να ενισχύσετε το ηθικό των Ελλήνων», ενώ επανέλαβε τους στίχους του Καβάφη για τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες που θα αντιμετωπίσουμε στον δρόμο για την Ιθάκη και σημείωσε ότι οι αθλητές των Special Olympics δεν τους φοβούνται. «Δεν φοβάστε τίποτα από αυτά. Γιατί τα αντιμετωπίζετε με θάρρος και ελπίδα. Και λέτε: Θα τους κερδίσουμε! Θα τους υποτάξουμε και θα τους κάνουμε να το βάλουν στα πόδια. Αυτό εσείς το κάνετε με το παράδειγμά σας, με την αγωνιστικότητά σας. Μας δίνετε τη δύναμη, την ελπίδα να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τη δυσκολία».

Τους αθλητές συνόδευαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics και η κυρία Τιμ Σράϊβερ-Κέννεντυ και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου.