Η Δάφνη Μπόκοτα έγινε γνωστή για την επί 18 χρόνια παρουσίαση του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Συνδέθηκε από νωρίς με το διαγωνισμό. Το 1983 μάλιστα συμμετείχε στον ελληνικό τελικό επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στο διαγωνισμό με το τραγούδι Ιουλιέτα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση ανάμεσα στις δέκα υποψηφιότητες.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της δίσκο με το Διονύση Τσακνή. Το 1987 βγήκε στην αγορά η δεύτερη μουσική της δουλειά που είχε τίτλο το όνομά της, από την οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια Ντίβα με τους Σαμποτέρ και Βίπερ Νόρα.

Την ίδια χρονιά μετά από εξετάσεις ορθοφωνίας και γνώσεων προσελήφθη στην ΕΡΤ ως εκφωνήτρια. Δούλεψε στο ραδιόφωνο για τρία χρόνια και έπειτα ανέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης. Από το 1987 μέχρι το 2004 παρουσίαζε τη Γιουροβίζιον. Στην τηλεόραση όμως είχε παρουσιάσει και άλλα προγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1993 ανέλαβε την παρουσίαση της ευρωπαϊκής συμπαραγωγής «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» και ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων.

Την τηλεοπτική περίοδο 2003 – 2004 συμμετείχε ως κριτής στο talent show «Eurostar» με σκοπό να αναδειχθεί ο νικητής που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό. Τελικά, η ανάθεση έγινε απευθείας στο Σάκη Ρουβά. Την επόμενη περίοδο η Δάφνη Μπόκοτα έλαβε μέρος πάλι σε ρόλο κριτή στο «Fame story», από το οποίο αποχώρησε για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής. Τελικά, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου την αντικατέστησε στην παρουσίαση του διαγωνισμού.

Τρία χρόνια πριν όμως και συγκεκριμένα το 2002, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του Χρήστου Παπουτσή ενώ το 2006 εξελέγη αυτή τη φορά στο δήμο Πειραιά με τον Παναγιώτη Φασούλα. Τελικά, το 2008 παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά.

Εκτός όμως από την ενασχόλησή της με τα κοινά, είναι αξιοσημείωτο ότι η Δάφνη Μπόκοτα το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο «18 Χρόνια Eurovision» στο οποίο αναφέρει τις αναμνήσεις της από το διαγωνισμό ενώ είναι μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων. Η μόνη χρονιά που δεν παρουσίασε τη διοργάνωση ήταν το 1998, λόγω της εγκυμοσύνης της.
Σήμερα, η Δάφνη Μπόκοτα, όπως λέει στο newsbeast.gr, εξετάζει με πολύ προσοχή τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Παραμένει υπάλληλος στην ΕΡΤ, όπως αναφέρει, αλλά παραδέχεται ότι της έχει λείψει η τηλεόραση. «Μου λείπει η τηλεόραση αλλά επειδή είχα ασχοληθεί με τα κοινά δεν είχα χρόνο να κάνω κάτι άλλο». Αναφέρει μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις αλλά χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει. Αυτό που θέλει πάντως είναι να γράψει ένα βιβλίο. Κι αυτό είναι κάτι που θα γίνει μόλις ξεκαθαριστεί τι θα της ζητηθεί. Και παρότι είχε ασχοληθεί παλαιότερα με τη μουσική, πλέον ακούει τραγούδια απλά.

Έχει ξεχάσει, όπως υποστηρίζει, τη Γιουροβίζιον αλλά φέτος την παρακολούθησε. Εκτιμά πάντως ότι η Ελλάδα, δεδομένων των χωρών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα βρίσκεται πάντα στη 10άδα.

Το μόνο που δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή η Δάφνη Μπόκοτα είναι να επιστρέψει στα κοινά. Και πιστεύει ότι «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Κάποτε κάναμε πράγματα για να δειχτούμε κι όχι για να περάσουμε καλά. Τώρα πρέπει να μην κοιτάμε τους εαυτούς μας αλλά να κοιτάζουμε τους τριγύρω και τα προβλήματά τους. Να μην αδιαφορούμε» λέει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr.

Στον ελεύθερό της χρόνο πάντως, προσέχει και φροντίζει το 13χρονο γιο της. Κι έρχεται σε επικοινωνία με αγαπημένα της πρόσωπα.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».