Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων «Carrefour Αgir Solidaire». Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης που υλοποιεί και αφορά σε ενέργειες στους τομείς του Υπεύθυνου Εμπορίου/Διατροφής, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας.

Με παράδοση στο υπεύθυνο εμπόριο (fair trade) και την ποιότητα των προϊόντων, το 1998 η Carrefour ήταν η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου, που προώθησε ως προϊόν τον καφέ από μικρούς παραγωγούς (Malongo). Στη συνέχεια, το 2007, δημιούργησε τη γκάμα προϊόντων Carrefour Agir Solidaire, ενώ το 2009 υπέγραψε τη «Χάρτα του Υπεύθυνου Εμπορίου Max Havelaar».

Η σειρά «Carrefour Agir Solidaire» αφορά σε προϊόντα που έχουν παραχθεί ή κατασκευαστεί από καλλιεργητές και εργάτες των αναπτυσσόμενων χωρών και πιστοποιούνται από οργανισμούς (Max Havelaar), υπεύθυνους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και την οικονομική τους στήριξη. Η ανάπτυξη αυτών των προϊόντων υποστηρίζει κοινωνικά τόσο τον παραγωγό, το ίδιο το προϊόν και τη διαδικασία παραγωγής του, όσο και τον καταναλωτή για την επιλογή αλληλεγγύης που επιδεικνύει. Στα «Carrefour Agir Solidaire» περιλαμβάνονται προϊόντα, όπως ο καφές, η σοκολάτα, το κακάο, το τσάι, το ρύζι, οι μαρμελάδες, οι κομπόστες και οι μπανάνες.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος είναι φιλοσοφία, βάσει της οποίας κάνει τις επιλογές του και εξελίσσεται καθημερινά.