Ακόμη μία εικαστική εκδήλωση πραγματοποιείται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Πρόκειται για την έκθεση «The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα», στην οποία γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση και δίνονται πληροφορίες, μαζί με φωτογραφικά στιγμιότυπα των καλλιτεχνών από την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Η έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή από σήμερα έως και τις 10 Οκτωβρίου και έχει επιμεληθεί η Τζέσικα Μόργκαν, επιμελήτρια της Τεΐτ Μόντερν του Λονδίνου, παρουσιάζει μαζί για πρώτη φορά το έργο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι έζησαν και δημιούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Η Ελλάδα, ως τόπος έμπνευσης τα τελευταία εξήντα χρόνια, μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται, αντικατοπτρίζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η χώρα, η μακρά πολιτιστική της ιστορία και τα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή καλλιτεχνικών πρωτοποριών μέσα στο χρόνο.

Επικεντρώνοντας το βλέμμα σε εκείνους τους καλλιτέχνες που αφιέρωσαν μακρά περίοδο παραμονής τους στην Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν το δεύτερο σπίτι τους εδώ, η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο γνωστούς επισκέπτες αλλά και εκείνους που είναι διακριτικά παρόντες τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1) και είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων έργα των καλλιτεχνών Ιάνη Ξενάκη, Μπεν Νίκολσον, Λουκάς Σαμαράς, Γιάννης Κουνέλης, Λέοναρντ Κοέν.