Πτώση του τζίρου κατά την πασχαλινή περίοδο διαπιστώνει το 80% των εμπόρων του Βόλου και μόλις το 8% είχε αμυδρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηλεφωνικής έρευνας για την κίνηση της πασχαλινής περιόδου στα καταστήματα, που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

Tο 80% των ερωτηθέντων απάντησε πως η αγοραστική κίνηση της φετινής πασχαλινής περιόδου έδειξε πτώση του τζίρου συγκριτικά με πέρυσι.

Μόνο το 8% είχε ύξηση σε σχέση με τον περσινό τζίρο και μόλις το 12% των ερωτηθέντων κυμάνθηκε στα ίδια περσινά επίπεδα για συγκεκριμένους λόγους: πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, λιγότερες και επιλεκτικές αγορές κ.λ.π..

Ταυτόχρονα, η πτώση του τζίρου κατά μέσο όρο των ερωτηθέντων κυμάνθηκε στο 30 – 35%, ενώ το 12% αντιμετώπισαν πτώση του τζίρου 50% και άνω.

Σε επιχειρήσεις με είδη νεωτερισμού, παιδικά ενδύματα και υποδήματα δεν υπήρξε ούτε μια απάντηση ελάχιστης ανόδου του τζίρου συγκριτικά με πέρυσι.

Αντίθετα οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετώπισαν μεγάλα ποσοστά πτώσης του τζίρου.

Τα καταστήματα με είδη δώρων είχαν πτώση του τζίρου μείον 20% αλλά υπήρξαν και δείγματα μικρής αύξησης σε συγκεκριμένα είδη εποχής (κεριά κ.λ.π.).

Ας σημειωθεί ότι και πέρυσι υπήρχε μείωση στην αγοραστική κίνηση της αγοράς σε ποσοστό 25-30%.

Πηγή: magnesianews.gr