Ακινητοποιημένα στα συνεργεία παραμένουν τουλάχιστον 82 περιπολικά και δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, αφού εξαιτίας των περικοπών στα κονδύλια δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρησή τους.

Την ώρα που η εγκληματικότητα «χτυπάει» κόκκινο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως κάνει ό,τι μπορεί για να οδηγήσει σε «μαρασμό» υπηρεσίες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν υπηρεσίες που έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τις περιπολίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα συνολικά 30 περιπολικά της Άμεσης Δράσης τα δέκα έχουν ήδη ακινητοποιηθεί, καθώς δεν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρηση και παρουσιάζουν βλάβες. Με ένα στα τρία περιπολικά εκτός υπηρεσίας, αυτά που απομένουν είτε δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, είτε έχουν φτάσει στα όριά τους, με συνέπεια να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πληρωμάτων.

Συνολικά 42 από τις περίπου 250 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονται ήδη στο συνεργείο, ενώ αστυνομικοί προειδοποιούν ότι εάν ακινητοποιηθούν και άλλες μηχανές, θα βγαίνουν με δυσκολία οι βάρδιες. Επίσης, άλλα 30 δίκυκλα από τα περίπου 150 της ομάδας «Ζ» βρίσκονται σε αχρηστία λόγω βλαβών. Μάλιστα, στα 150 δίκυκλα συμπεριλαμβάνονται και κάποια «παπάκια», που επίσης συμμετέχουν σε περιπολίες. Παράλληλα, συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι πολλά από τα οχήματα που βρίσκονται στους δρόμους κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ο οποίος προβλέπεται ανά διετία, με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός και από αυτά να είναι «υποψήφια» για ακινητοποίηση.

Πηγή: agelioforos.gr