Στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους βρίσκονται οι μελέτες δημοπράτησης για την ανακατασκευή της Παλαιάς Πτέρυγας «Αχιλλοπούλειου» στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οι μελέτες εκπονούνται από τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και όπως αναφέρει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της οικοδομικής αδείας από το Νοσοκομείο και η υπουργική Απόφαση ανάθεσης της εκτέλεσης του έργου από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και να δρομολογηθεί η δημοπράτηση.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και β’ αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση για το θέμα.

Στο έγγραφο του ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της δημιουργίας ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως έχει προβλεφθεί, είναι η αναδιαρύθμιση της παλαιάς πτέρυγας «Αχιλλοπούλειου» προκειμένου να μεταφερθούν εκεί όσοι μετακινηθούν για να γίνουν οι εργασίες κατασκευής ψυχιατρικού τμήματος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση στην ερώτηση της επισημαίνει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί τη μοναδική νοσοκομειακή δομή που καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ευρείας περιφέρειας 250.000 κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ζήση ζητά να σταματήσουν οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές και να ανακαινιστεί η παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου προκειμένου να στεγάσει τη Β΄ Παθολογική κλινική, τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και το Τμήμα και Χημειοθεραπείας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθούν δεσμευμένα κονδύλια της τάξεως του 1,9 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση της εγκατάστασης του προγράμματος «Ψυχαργώ».