Mε χορευτική διάθεση έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η βιολονίστα Édua Zádory [Έντουα Ζάντορυ] και η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ.

Οι δύο διακεκριμένες σολίστ θα ερμηνεύσουν έργα διάσημων συνθετών, εμπνευσμένα από την ευρωπαϊκή χορευτική παράδοση, με τη μεγαλειώδη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck [Σεζάρ Φρανκ] να βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματός τους. Στις επιλογές της βραδιάς, και δύο δημοφιλέστατα έργα της ρομαντικής μουσικής, ο Μακάβριος χορός του Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς] και το Rondo brillant σε σι ελάσσονα του Franz Schubert [Φραντς Σούμπερτ]. 

Στο ρεσιτάλ τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η βιολονίστα Édua Zádory [Έντουα Ζάντορυ] και η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου εξερευνούν επίσης τις μουσικές συνάφειες ανάμεσα στις μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Κεντρικής Ευρώπης, μέσα από δημιουργίες λαμπρών συνθετών του 19ου αιώνα: τον Τέταρτο ουγγρικό χορό του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς] (σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο του Joseph Joachim [Γιόζεφ Γιoάχιμ]), τους Έξι ρουμανικούς λαϊκούς χορούς του Béla Bartόk [Μπέλα Μπάρτοκ] (σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο του Zoltán Szekely [Ζόλταν Σεϊκέυ]) και τις Σκηνές από το Τσάρντας αρ. 4 του Jenö Hubay [Γένυ Χούμπαϋ].  

Στο εντυπωσιακό δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα ακουστούν επίσης το γοητευτικό τάνγκο Nightclub 1960 του Ástor Piazzolla [Άστορ Πιατσόλλα] και ο ξέφρενος Χορός του διαβόλου του John Williams [Τζων Ουίλλιαμς] από τη μουσική του για την ταινία Οι μάγισσες του Ήστγουικ

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Πληροφορίες για τη συναυλία στο ανανεωμένο site του Μεγάρου: 

https://www.megaron.gr/event/edua-zadory-alexandra-nomidou-2

Τιμές εισιτηρίων 

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € 18 € 

Eισιτήρια 

210 72 82 333