Μετά από 15 χρόνια ο ΕΦΚΑ διεκδικεί από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 να επιστρέψουν το αναπηρικό της επίδομα και συγκεκριμένα να πληρώσουν 21.000 ευρώ για ενίσχυση ύψους 6.900 ευρώ.

Ο γαμπρός της αποθανούσας μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» και εξήγησε πως η πεθερά του λάμβανε επίδομα ύψους 6.900 ευρώ τη διετία 2002-2004, σύμφωνα με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του περιφερειακού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και της τοπικής διοικητικής επιτροπής.

Η γυναίκα λοιπόν, πέθανε το 2009 σε ηλικία 82 ετών και μετά τον θάνατο η τότε διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ, αμφισβήτησε την απόφαση. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή το 2011, ωστόσο το ΙΚΑ δεν κοινοποίησε την απόφαση στους κληρονόμους.

Έτσι, το 2020 έλαβαν ένα ειδοποιητήριο με βάση το οποίο έπρεπε να καταβάλουν το ποσό 16.196 ευρώ για το επίδομα που έπαιρνε η πεθερά του.

Η οικογένεια προχώρησε σε νομικές ενέργειες και τελικά κλήθηκε να πληρώσει παραπάνω και συγκεκριμένα 21.000 ευρώ για αναπηρικό επίδομα ύψους 6.900 ευρώ.

Ο άνδρας σχολιάζοντας την απόφαση, δήλωσε ότι «είναι κοροϊδία… Αν διαβάσετε τα χαρτιά, δεν ξέρουν τι λένε. Αρχικά, είπαν ότι υπήρχαν πέντε κληρονόμοι, ενώ ήταν τέσσερις. Εμφάνισαν ένα άτομο έτσι. Άλλα ποσά ζητούν εδώ (σ.σ. δείχνει ένα χαρτί στην κάμερα) και άλλα εδώ, παρότι οι αποφάσεις εκδόθηκαν μαζί… Η διευθύντρια υπονοεί ότι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας που εξέτασαν την πεθερά μου, τα έπαιρναν, αλλά οι γιατροί της δευτεροβάθμιας όχι, κι ας έγραψαν τα ίδια με τους πρώτους».