Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη, μίλησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα.

«Είμαι με τον Στέφανο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ακρίτα, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει, ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καθαίρεσή του.

Υποστήριξε πως δεν θεωρεί έκπτωτο τον κ. Κασσελάκη αφού «δεν προκύπτει από πουθενά αυτό». Διερωτήθηκε μάλιστα για ποιον λόγο τον καθαίρεσαν. Τόνισε πως όλοι στο κόμμα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. «Όταν ένα κόμμα από το 36% πέφτει στο 17% κάτι φταίει. Αν δεν αναλύσουμε τι φταίει, όμως, δεν πρόκειται να πάμε παρακάτω». Είπε μάλιστα πως δεν ειρωνεύτηκε την επιτροπή που ψήφισε την απομάκρυνση του κ. Κασσελάκη, αλλά διερωτήθηκε πώς δεν είναι δυνατόν 60-70 άτομα να ψήφισαν την καθαίρεσή του από το τηλέφωνο, χωρίς να είναι εκεί. «Πώς γίνεται να ψηφίσουν για κάτι, ενώ ήταν απόντες;».

«Δεν είμαι ούτε γκρούπι, ούτε χειροκροτήτρια. Δεν θα πεθάνουμε αν δεν εκλεγεί», δήλωσε η κ. Ακρίτα σχετικά με την υποστήριξή της προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ τόνισε πως είναι αντίθετη στο να κάνει νέο κόμμα.

Αναφορικά με το αν θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί ως πρόεδρος του κόμματος, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε πως «δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον Παύλο Πολάκη. Τον σέβομαι, αλλά έχω βάλει μία κόκκινη γραμμή, εξαιτίας του νομοσχεδίου για την ισότητα των δύο φύλων». Είπε όμως ότι θα μείνει αν εκλεχθεί ο κ. Φάμελλος, αφού «κράτησε το κόμμα όρθιο».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως την «έχει πικράνει το γεγονός ότι δεν είναι κοντά μας, ούτε ως ηγέτης, ούτε ως βουλευτής».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, τόνισε πως το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πήγε από το γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και ότι οι συνεργάτες του παραιτήθηκαν, δείχνει άμεση αποδοχή της καθαίρεσής του.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία, δήλωσε πως «όποιος δεν θέλει να μετέχει στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία, ας μην απαντά στο τηλέφωνο».

Είπε πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του για πραξικοπήματα και κουκουλοφόρους. «Είναι μη αποδεκτά», είπε χαρακτηριστικά. «Καμία εξουσία δεν είναι ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη».

Υποστήριξε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει «τι κόμμα θέλει ο κ. Κασσελάκης. Αυτό που θέλει δεν είναι αριστερά». Είπε μάλιστα πως «όλοι πρέπει να δείξουν τις προθέσεις. Μόνο ο Πολάκης έχει καταθέσει υποψηφιότητα».

Τέλος, δήλωσε πως «δεν γίνεται να συζητάμε για πρόσωπα και όχι για πολιτική».