Αυξημένη επιβατική κίνηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις πτήσεις των τριών εταιριών, που εκτελούν δρομολόγια από το Κάϊρο στην Αθήνα, δηλαδή της Aegean Airlines, της Olympic Air και της Agypt Air.

Αντίθετα, αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση από Αθήνα προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την αναταραχή, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη βορειοαφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τις τελευταίες 4 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 πτήσεις από το Κάιρο προς την Αθήνα, κυρίως από τις δύο ελληνικές εταιρίες, και η πληρότητα των αεροσκαφών, ειδικά της Aegean, ξεπερνάει το 80%.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 3 επιπλέον έκτακτες πτήσεις (τσάρτερς), οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:25, στις 13:30 και στις 17:30. Ωστόσο, έως τις 4 το απόγευμα, οι δύο πρώτες δεν είχαν φτάσει ακόμη.

Η μόνη πτήση που προσγειώθηκε σήμερα από το Κάιρο, ήταν εκείνη της Aegean. Η εταιρία, αφού ήλεγξε την ασφάλεια του αεροδρομίου, και με δεδομένο ότι επιχειρεί από το terminal της Star Alliance, στο οποίο επιχειρούν και άλλες μεγάλες εταιρείες, μέχρι σήμερα δεν έχει ακυρώσει καμία πτήση της προς/από Κάϊρο. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των επιβατών, η AEGEAN έχει διαθέσει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του στόλου της, ένα AIRBUS A321, 195 θέσεων. Παράλληλα, μη έχοντας εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του Καϊρου αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, έχει εφοδιάσει τα αεροπλάνα της με καύσιμα και catering από την Ελλάδα και για την πτήση της επιστροφής.

Η Aegean εκτελεί 5 πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως διευκρίνισε, θα εκτελεστεί ανάλογα με την κατάσταση, που θα επικρατεί και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της πτήσης.

Από την πλευρά της Olympic Air έχει αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροσκαφών της από 132 σε 162 θέσεις και τις τελευταίες μέρες παρατηρείται διπλάσιος αριθμός επιβατών, σε σχέση με την κίνηση, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στη χώρα.