Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Γαύδου.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφεραν ότι το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν αρκετά αισθητό και μάλιστα στο Ηράκλειο, με την ένταση να αναστατώνει τους κατοίκους.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός

«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά» λέει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, όπως είπε στο ΑΠΕ «κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα για τον σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.