Το Ηράκλειο Κρήτης θρηνεί για τον 32χρονο πυροσβέστη, Χριστόφορο Χρηστάκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την Τρίτη, ενώ έκανε πεζοπορία στο Κουρταλιώτικο φαράγγι.
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 15:30 στην Παναγία Σταυροφόρων στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο πυροσβέστης και ορειβάτης έχασε τη ζωή του στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, ενώ έκανε πεζοπορία μαζί με μια φίλη του. Τραγική ειρωνεία, στις 11 του μήνα είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον Χριστόφορο Χρηστάκη στο συγκεκριμένο φαράγγι, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 32χρονος βρισκόταν την Τρίτη στο φαράγγι με τη φίλη του, όταν τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα ενημέρωσε στις 7 περίπου το απόγευμα τις Αρχές, όταν κατάφερε να βρει σήμα στο κινητό της και ενώ είχε φτάσει ήδη στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, σύμφωνα με το creta24.gr.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ., δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, καθώς και από ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με ορειβατικές γνώσεις που αναζητούσαν τον 32χρονο.

Δυστυχώς, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους του, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα στο Ηράκλειο, όπου υπηρετούσε ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων.