Στην εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του Ηρακλείου Κρήτης καλεί μήνυμα του 112.

Από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές στο Ηράκλειο της Κρήτης, με ένα μέτωπο στον Προφήτη Ηλία και ένα ακόμα στο Θραψανό, σε χαμηλή βλάστηση.

Με μήνυμά του το 112 καλεί όσους βρίσκονται σε Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες να απομακρυνθούν προς Ασήμι αλλά και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση φωτιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας. Συγκεκριμένα, οι φλόγες κατακαίνε κυρίως χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο χωριό Άνω Άκρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη.

«Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής, που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.