Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο. «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά, η οποία ξεκίνησε 21:00 η ώρα το βράδυ και τα μποφόρ τα οποία έπνεαν ήταν πάνω από 6 και γινόταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της», είπε στο MEGA ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης.

«Ευτυχώς, πραγματικά η Πυροσβεστική έδωσε έναν μεγάλο αγώνα που είχε μια πολύ καλή κατάληξη. Τη σταμάτησαν τη φωτιά οι επίγειες δυνάμεις, 130 άτομα προσωπικό τα οποία έπεσαν στη μάχη, συνέδραμε και ο δήμος με 14 μικρά πυροσβεστικά και μία υδροφόρα, η περιφέρεια με 4 υδροφόρες, 5 επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο που είχαν έρθει και δόθηκε μία ολονύχτια μάχη που είχε ένα αίσιο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «υπάρχει μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία είδε κάποιον να προσπαθεί να βάλει δεύτερη φωτιά. Ενώ ήταν σε εξέλιξη αυτή η πυρκαγιά, προσπαθούσε από την άλλη μεριά να βάλει και άλλη φωτιά. Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, όλοι, δυστυχώς δεν είχαμε αίσιο αποτέλεσμα στο να τον πιάσουμε αυτόν που πήγε να επαναλάβει αυτό που έκανε. Αυτή η μαρτυρία που υπάρχει της κυρίας αυτής, τον είδε να προσπαθεί να βάλει καινούργιο μέτωπο στην πυρκαγιά».

Η πυρκαγιά «έκαψε χορτολιβαδική έκταση. Αν η Πυροσβεστική έδειχνε ολιγωρία, πραγματικά τώρα θα ήταν μέσα στα Σαχτούρια και η καταστροφή στους ελαιώνες θα ήταν ανυπολόγιστη. Ακόμα κάνουν ρίψεις τα ελικόπτερα, αλλά πλέον η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο», υπογράμμισε ο κ. Ταταράκης.