Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε πριν από λίγο και γνωστοποιήθηκε πως η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάστασης (βλάβης) ζητήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα προειδοποιητικά μηνύματα προς κατοίκους περιοχών σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία, που αφορούσαν απομακρύνσεις από οικισμούς που είναι κοντά σε πυρκαγιές σε εξέλιξη.

Η βλάβη στο 112 παρατηρήθηκε την ώρα που είχαν σταλεί περισσότερα από 11 μηνύματα την Παρασκευή εξαιτίας των συνεχών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Σε μήνυμά του το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε άμεσα το κάτωθι μήνυμα, λόγω προσωρινής βλάβης του 112».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η προσωρινή βλάβη οφειλόταν στον πάροχο.

Τα μηνύματα που δεν παραδόθηκαν λόγω βλάβης:

ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30.
Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες
Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

ΛOΓΩ ΠPOΣΩPINHΣ BΛABHΣ TOY 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Με σχετική ανάρτησή τους στο Facebook, οι εποχικοί πυροσβέστες ενημέρωσαν όσους δεν έλαβαν τα μηνύματα του 112 να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από τις επίγειες δυνάμεις.

🔥Στα πρώτα σπίτια η φωτιά και στο Κρανίδι.Μήνυμα μέσω του 1️⃣1️⃣2️⃣ εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.❗️❗️ UPDATE: Βλάβη στο 112: Δεν μπορεί να σταλεί μήνυμα εκκένωσης για την φωτιά στο Κρανίδι. Ακολουθήστε τις οδηγίες των επίγειων δυνάμεων.

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Friday, June 21, 2024