Συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Associated Press δείχνουν από ψηλά το πτώμα του βρετανού τηλεπαρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, σε βραχώδη περιοχή στο νησί της Σύμης, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. Στη γύρω περιοχή φαίνονται αστυνομικοί.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι η σορός του βρέθηκε στο ελληνικό νησί. Η σύζυγος του Μόσλεϊ ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή της ότι ο σύζυγός της είχε πάει για πεζοπορία και πήρε λάθος διαδρομή και κατέρρευσε σε σημείο όπου δεν ήταν εύκολο να φανεί η σορός του.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC προκύπτει ότι δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Λόγω του γεγονότος ότι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη.

Εκτιμάται ότι άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 16:00 την περασμένη Τετάρτη (5/6), ουσιαστικά δηλαδή όταν κατάφερε και έφτασε στο σημείο θανάτου. Από τον τρόπο που βρέθηκε η σορός η ιατροδικαστής θεωρεί ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά έπεσε και ξάπλωσε, λογικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

Ένα βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Τραβήχτηκε από την κάμερα ασφαλείας του beach bar στην Αγία Μαρίνα, στην περίφραξη του οποίου εντοπίστηκε η σορός του 67χρονου και δείχνει όλη την πορεία του παρουσιαστή του BBC, τη δυσκολία με την οποία περπατούσε μέχρι και τη στιγμή της κατάρρευσής του.

Το συγκεκριμένο βίντεο παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τονίζουν ωστόσο ότι πουθενά στο ντοκουμέντο δεν φαίνεται η πτώση του παρουσιαστή.