Δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και τον πρώην και το νυν δήμαρχο Κερατέας (Λαυρεωτικής) για τις αντιδράσεις τους στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ «είναι ακατανόητη και η στάση της μηδενιστική, καθώς δεν έχει πρόταση και λέει μην κάνετε τίποτα», προσθέτοντας ότι «η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει το δικαίωμα να αντιδρά αλλά δεν πρόκειται να αναλάβει και τη διοίκηση των δήμων και του ΕΣΔΚΝΑ».

Ο υπουργός χαρακτήρισε τον πρώην και το νυν δήμαρχο Λαυρεωτικής «παραδείγματα αυτοδιοικητικών προς αποφυγή, γιατί ενώ γνωρίζουν τα δεδομένα δεν λένε στους πολίτες της περιοχής τους την αλήθεια και ότι το συμφέρον τους είναι να κλείσουν τις παράνομες χωματερές και να λειτουργήσουν οργανωμένα ΧΥΤΑ, που θα εξελιχθούν σε ΧΥΤΥ.»

Ερωτηθείς για τη νομιμότητα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και της Περιφέρειας, τόνισε ότι «η σύμβαση ήδη συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποίησε προσυμβατικό έλεγχο και άρα είναι απολύτως νόμιμη».