Παρά τις έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των ασφαλισμένων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, η μεταφορά του παραρτήματος στο νέο κτίριο της οδού Αλ. Παναγούλη, δεν αποτράπηκε. Το νέο ΙΚΑ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν επισημανθεί σταμάτησαν να υφίστανται.

Μπορεί το κτίριο να είναι μεγάλο και πιο σύγχρονο από το προγενέστερο, η πρόσβασή όμως σε αυτό ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ασφαλής. Περπατώντας προς την οδό Αλ. Παναγούλη, ένα δρόμο με αρκετή κίνηση, ιδιαίτερα στο ύψος της γέφυρας, καθώς και με διερχόμενα οχήματα από παράπλευρους δρόμους, διαπιστώσαμε ότι οι ηλικιωμένοι, όπως και μητέρες με παιδιά και ΑμεΑ, είναι επικίνδυνο να διασχίσουν το δρόμο για να φτάσουν στο ΙΚΑ.

Τα πεζοδρόμια τόσο στη γέφυρα, όσο και στην αψίδα που υπάρχει κάτω από αυτή είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται τόσο όσοι έρχονται από το κέντρο της Ν. Ιωνίας, όσο και εκείνοι που έρχονται από την Καλογρέζα.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα, αν συμπεριλάβουμε και την έλλειψη συγκοινωνιακής γραμμής, που να φάνει σε αυτό το σημείο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί εύκολα κανείς να προσεγγίσει το κτίριο, εκτός και αν έχει όχημα.
Τα σωματεία των ασφαλισμένων, σίγουρα θα επιμείνουν τουλάχιστον στην εξασφάλιση ρυθμίσεων που να διευκολύνουν την πρόσβασή τους, χωρίς να διακινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Ήδη η νέα δημοτική αρχή έχει προβεί σε ορισμένες τέτοιες ρυθμίσεις και με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Η μεταφορά του ΙΚΑ από το κέντρο στην Αλέκου Παναγούλη στην άκρη της πόλης, δημιούργησε όπως αναμενόταν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους της πόλης μας. Προβλήματα κατά βάση πρόσβασης και απόστασης.
Η νέα δημοτική αρχή παρότι τυπικά δεν είχε αναλάβει καθήκοντα, προέβη σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου στις παρακάτω άμεσες ενέργειες.

1. Εφάρμοσε επί τόπου τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προέβλεπε για την περιοχή η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη για την Ελευθερούπολη. Έτσι με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης προέβη στις κατάλληλες μονοδρομήσεις και με απαγορευτικά στάθμευσης σε παρακείμενες οδούς δημιούργησε καλύτερες συνθήκες πρόσβασης. Με την ευκαιρία καλούμε τους οδηγούς να σεβαστούν την σήμανση.

2. Για όσο διάστημα χρειαστεί θα υπάρχει συνεχής παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή προκειμένου να τηρείται από τους οδηγούς η εφαρμογή της σήμανσης.

Σε σχέση με την δημοτική συγκοινωνία. Το αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά διάστημα θα γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές στα δύο δρομολόγιά της, προκειμένου να υπάρχει η εγγύτερη δυνατή πρόσβαση στο ΙΚΑ. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί και τρίτη γραμμή που να εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών που σήμερα δεν έχουν καμία πρόσβαση στη δημοτική συγκοινωνία όπως η περιοχή της Ειρήνης.

Τέλος θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες μας ότι θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με την διοίκηση του ΙΚΑ ώστε οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις του στο παλαιό κτίριο του ΙΚΑ να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου.»

πηγή: ekfrasi