Με συλλαλητήριο και γενική απεργία μέσα στον Ιανουάριο κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα του Βόλου την αντίστασή τους απέναντι στις επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά και τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν αλλαγές και πάλι στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Σήμερα συνεδριάζει πρώτη φορά για τη νέα χρονιά η ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου με αποκλειστικό θέμα την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας σε τοπικό επίπεδο στις 20 Ιανουαρίου αλλά και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με αφορμή τις συνεχιζόμενες απολύσεις και τη συρρίκνωση προσωπικού σε διάφορους χώρους δουλειάς.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου μετά τη λαίλαπα των νέων μέτρων εναντίον των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να προτείνει νέα 24ωρη απεργία σε τοπικό επίπεδο στις 20 Ιανουαρίου. Θα προηγηθεί συλλαλητήριο του ΕΚΒ πιθανότατα -όπως είχε αποφασιστεί πριν τις γιορτές- στις 12 Ιανουαρίου.

Η Διοίκηση προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε τόσο στο συλλαλητήριο, όσο και στην πανεργατική απεργία, να συμμετέχουν και άλλοι φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας. «Τα μέτρα που εφαρμόζονται μας αφορούν όλους, διότι προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής όλων μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία του ότι θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου ώστε να είναι μαζική η αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναγνώρισε επίσης ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να συνεχίσουν την αντίστασή τους με πιο δυναμικό τρόπο απέναντι στα μέτρα που εφαρμόζονται και απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν ενωτικά στην απεργία.

Πηγή: taxydromos.gr