Η κακοκαιρία Daniel δοκιμάζει τον Βόλο και τη Θεσσαλία με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει και αναμένεται να επηρεάσει και άλλες περιοχές, γιατί δεν θα εξασθενήσει σύντομα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το βράδυ της Τρίτης (5/9) τα φαινόμενα θα εμφανιστούν προς τις δυτικές Κυκλάδες, αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, την Τετάρτη (6/9) η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει τη Θεσσαλία, ενώ θα μετατοπιστεί και σε Σποράδες, κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), βόρεια Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, αλλά και δυτική και νότια Κρήτη.

Εντούτοις, αναμένεται από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Ρεκόρ στο ύψος βροχής

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006.

Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Ακολουθεί χάρτης που παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr: