Υλικά
Αρχικά βάζετε το ψάρι σε επιφάνεια κοπής στρέφοντας τη σπονδυλική στήλη προς το μέρος σας. Στη συνέχεια κόβετε τα πτερύγια στην άκρη του κεφαλιού, αφήνοντας το κεφάλι ανέπαφο.
Στη συνέχεια κόβετε στη μέση το ψάρι από την πλευρά της ράχης αρχίζοντας από την ουρά συνεχίζοντας προς το κεφάλι.
Σ’ αυτό το σημείο φιλετάρετε το ψάρι από τη μία πλευρά κόβοντας κατά μήκος του ψαριού μέχρι την ουρά και αφαιρέστε το κομμάτι (φιλέτο) ψαρού που κόψατε.
Γυρίστε το ψάρι από την ανάποδη πλευρά, χαράξτε το ψάρι στην άκρη του κεφαλιού και επαναλαμβάνετε ακριβώς τις ίδιες κινήσεις για το φιλετάρισμα.
Αφού κόψτε το ψάρι σε δυο φιλέτα, κρατήστε σταθερά από την άκρη κάθε φιλέτο και αφαιρέστε τα μαύρα εντόσθια με το μαχαίρι.
Δείτε τις συνταγές που προτείνει το sidagi.gr