Υλικά
Η μαγειρική μοιάζει για κάποιους άθλος ακατόρθωτος και είναι σίγουρα αν θες να πας από το μηδέν στην τελειότητα.
Με μικρά βηματάκια όμως και αποφασιστικότητα, μία συνταγή τη φορά, όλα μπορούν να γίνουν.
Τι πρέπει λοιπόν να ξέρει ο αρχάριος για το ψήσιμο; «Το ψήσιμο κάνει σχεδόν τα πάντα να έχουν πιο νόστιμη γεύση», απαντά σχετικά η σεφ Susan Westmoreland.
Τονώνει τις γεύσεις καραμελώνοντας ζάχαρες, λίπη και πρωτεΐνες, εξατμίζοντας το παραπανίσιο νερό και μεταμορφώνοντας όλα τα τρόφιμα σε μικρά διαμάντια για τον ουρανίσκο. Πώς γίνονται όμως όλα αυτά;
Για ψητά λαχανικά, τα περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Τα τρυφερά λαχανικά θέλουν 10-20 λεπτά ψήσιμο, ενώ τα πιο σκληρά (ρίζες) χρειάζονται 30-40 λεπτά.