Υλικά
Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα των λέξεων μπαγιάτικο ψωμί αδιαμφισβήτητα είναι τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες. Αυτή είναι και η πιο αναμενόμενη λύση που βρίσκει κανείς όταν έχει μπαγιάτικο ψωμί και δεν θέλει να το πετάξει. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε με το μπαγιάτικο ψωμί, ώστε να μην αναγκάζεστε κάθε φορά που σας περισσεύει λίγο ψωμί να τρώτε συνέχεια μπιφτέκια! Τριμμένη φρυγανιά Ποια καλύτερη επιλογή από το να έχετε την δική σας σπιτική φρυγανιά; Για να την φτιάξετε κόβετε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρές και λεπτές φέτες και τις ψήνετε για μισή ώρα στους 100 βαθμούς. Στη συνέχεια τις πολτοποιείτε στον πολυκόφτη τροφίμων και ξαναψήνετε τα θρίμματα για επιπλέον 20 λεπτά στους 120 βαθμούς. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το multi μέχρι να γίνουν τόσο ψιλά όσο η έτοιμη θριμματισμένη φρυγανιά. Ατομικά πιτσάκια Για ένα νόστιμο και γρήγορο απογευματινό ή βραδινό σνακ φτιάξτε σπιτικά πιτσάκια. Κόψτε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες, αλείψτε με κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας, προσθέστε τυρί και ό,τι άλλο υλικό επιθυμείτε και ψήστε μέχρι να λιώσον τα τυριά. Σπιτικά κρουτόν Το παλιοκαιρισμένο ψωμί δεν αποτελεί λαχταριστή απόλαυση για κανέναν. Ωστόσο, αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για να φτιάξετε σπιτικά κρουτόν. Κόψτε σε κύβους, λοιπόν, και σοτάρετε σε λιωμένο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και λίγη ρίγανη και τα σπιτικά κρουτόν σας είναι έτοιμα.