Υλικά
Η γλυκοπατάτα είναι ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες. Και με τον πολύ γρήγορο αυτό τρόπο προετοιμασίας, μπορείς να τη γεύεσαι όποτε την τραβά η καρδιά σου, είτε γεμιστή είτε πουρέ. Θέλεις και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν ο φούρνος! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια γλυκοπατάτα, τα υλικά της αρεσκείας σου και τον φούρνο μικροκυμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με το Test Kitchen του Good Housekeeping, τσιμπάμε λοιπόν τη γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι από κάθε πλευρά, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στον φούρνο μικροκυμάτων. Στον οποίο τη βάζουμε στο δυνατό για 5 μόνο λεπτά. Προσέχοντας να μην καούμε, η γλυκοπατάτα είναι έτοιμη μόλις είναι μαλακή στην αφή. Κατόπιν την κόβουμε κατά μήκος και είτε τη γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, είτε αφαιρούμε το εσωτερικό και το λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Με δυο κουταλιές βούτυρο και τα υλικά που αγαπάς, έχεις πανεύκολα έναν νοστιμότατο πουρέ γλυκοπατάτας…