Υλικά
Το Food Network ρώτησε πριν από κάποιο καιρό μια σειρά από επαγγελματίες για τα πραγματικά μυστικά της δουλειάς τους. Πράγματα που μόνο αυτοί γνωρίζουν δηλαδή, από την καθημερινή επαφή και μόνο με τις επαγγελματικές προδιαγραφές της μαγειρικής τους. Σε μια τέτοια συνέντευξη με τον πολυβραβευμένο Jim Lahey λοιπόν, πεπειραμένο φούρναρη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας Sullivan Street Bakery και συγγραφέα πολλών μπεστ σέλερ για ψωμί και φουρνίσματα, ο ειδικός μοιράστηκε με τον κόσμο το απόσταγμα της σοφίας του. «Όσο μικρότερο το καλούδι που ψήνεις, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία στον φούρνο». Αυτό ισχύει για όλων των λογιών τα φουρνίσματα, μας λέει, από κουλούρια, σφολιάτες και κρουασάν μέχρι μπισκότα, βουτήματα, κριτσίνια, παξιμάδια και φρυγανιές. «Για παράδειγμα», εξηγεί, «ψήνω κουλουράκια σοκολάτας στους 260 βαθμούς Κελσίου για μόλις 4 λεπτά»…