Υλικά
Ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι σεφ κάνουν λαθάκια στην κουζίνα, καθώς ο δαίμονας καραδοκεί στη γωνιά. Κι ένα από τα πιο συχνά είναι το υπερβολικό αλάτι ή τα παραπανίσια καρυκεύματα όταν μαγειρεύουμε, που καπελώνουν τελικά τη γεύση του φαγητού. Ή το κάνουν απλά να μην τρώγεται! Όπως μας εξηγεί όμως ο Adam Hitchen, γνωστός σεφ και ιθύνων νους πίσω από την εφαρμογή Rate My Recipe, το υπερβολικό αλάτι δεν σημαίνει πως το φαγητό είναι για πέταμα. Αν βγει λοιπόν πολύ αλατισμένο ή πικάντικο, «προσθέστε στο σκεύος μια βρασμένη ή ωμή πατάτα, καθώς το άμυλο λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας το καρύκευμα ή το αλάτι». Εναλλακτικά, μας λέει, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε περισσότερα υλικά στο μείγμα, όπως ρύζι, μακαρόνια ή λαχανικά, ώστε να απορροφήσουν τα εξτρά μπαχαρικά και να σώσουν την παρτίδα…