Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 2/3 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 3 κ. σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι η βρώμη να αποκτήσει τη συνοχή του αλευριού.
- Στη συνέχεια προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Πλάστε σε στρογγυλές μπουκιές -περίπου μια κουταλιά της σούπας ανά μπουκιά.
- Εάν η ζύμη δεν πλάθεται εύκολα και διαλύεται, προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο φυστικοβούτυρο.
- Εάν η ζύμη αρχίσει να κολλάει στα χέρια, τα λαδώνετε με λάδι καρύδας και πλάθετε κανονικά.