Υλικά
- 3 αυγά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
- Προσθέτετε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός
- Στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και αφήνετε τον χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα
- Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζετε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια για να γίνει η ζύμη της κρέπας
- Μόλις ψηθεί η μια πλευρά τη γυρίζετε από την άλλη
- Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη