Η Miele Hellas φιλοξένησε στα κεντρικά γραφεία της μια αποκλειστική εκδήλωση του CEO Clubs Greece για το «Μέλλον των Τροφίμων», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΕιδικήςΓραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Στόχος της συγκεκριμένης ενημέρωσης ήταν, βάσει της στρατηγικής επιδίωξης του CEO Clubs Greece, να πυροδοτήσει μελλοντικές συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της αγοράς για την εξεύρεση κοινών λύσεων και προτάσεων στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η κα Βιργινία Κόκιου, Ειδική Σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, παρουσίασε στα μέλη του Club όψεις του μέλλοντος στον κλάδο των τροφίμων, όπως μεταξύ άλλων η χρήση ρομπότ και τεχνητής νοημοσύνης για την παρασκευή τροφίμων, η επίδραση της κλιματικής αλλαγής και του υπερπληθυσμού και η επιρροή της νέας γενιάς Ζ στις καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες.
Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα από τον Ambassador της Miele Hellas, chef Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος ετοίμασε για τα μέλη του Club, ένα μενού βασισμένο στο sustainable cooking και το zero food waste.
H Miele, ηγετική δύναμη στη Βιώσιμη παραγωγή οικιακών συσκευών, συμβάλλει στην Αειφορία σε όλα τα στάδια δημιουργίας και λειτουργίας της, τόσο λόγω της διάρκειας ζωής των προϊόντων της (20 χρόνια) και της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων που πετυχαίνουν, όσο και λόγω των ειδικών τεχνολογιών που φέρουν οι συσκευές κουζίνας, για καλύτερη συντήρηση και μαγείρεμα, με στόχο τη μηδενική σπατάλη τροφίμων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Miele Hellas και Vice president του CEO Clubs Greece Board of Directors, κος Θάνος Κυριαζής, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Είναι μεγάλη χαρά να πρωτοστατούμε και να φιλοξενούμε, στα κεντρικά γραφεία της Miele Hellas, πρωτοβουλίες που προάγουν τη συζήτηση των κορυφαίων στελεχών της χώρας, στοχεύοντας στη δημιουργία λύσεων προς ένα Βιώσιμο μέλλον. Η Miele, σε όλη της τη λειτουργία, είναι μια εταιρεία που προωθεί τη Βιωσιμότητα και την Αειφορία, με τεχνολογικά καινοτόμες συσκευές, λειτουργίες και υπηρεσίες που προωθούν ένα “Πράσινο” μέλλον για όλους».
Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του CEO Clubs Greece, κα Γεωργία Καρτσάνη σημείωσε: «Η φιλοσοφία του CEO Clubs Greece είναι να δημιουργεί το “χώρο” για συζητήσεις σε επίπεδο ηγετών και να προάγει καινοτόμες προτάσεις αλλά και λύσεις σε καίρια ζητήματα μέσω της συν-δημιουργίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μια ακόμα φορά, με τη συνδρομή και την τεχνογνωσία της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμού Σχεδιασμού, δημιουργήσαμε τις συνθήκες για παραγωγική συζήτηση αναφορικά με το μέλλον ενός καίριου κλάδου, αυτού των Τροφίμων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Miele Hellas και τον κύριο Κυριαζή μέλος του BoD του CEO Clubs Greece για την φιλοξενία και τη συνεισφορά τους τόσο σε αυτή την εκδήλωση, όσο και συνολικά στη βιώσιμη ανάπτυξη».